Film från Kent

"Idioter" röj!

Älskade Kent


Kent har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Jag började lyssna på dom när jag var i den där åldern när man ska hitta sig själv. Sen dess har jag verkligen älskat dom hela tiden och gått på alla konserter dom haft i stort sett, ikväll var jag på min åttonden konsert. Numera får jag dock gå dit själv då ingen längre verkar vilja följa med. Men det gör inget, för jag står längst fram med fjortisarna och hoppar och dansar och är alldeless lyrisk, och får vatten över mig och blir svettig! Men det är så det ska vara! När jag ser en konsert med dom jag verkligen gillar vill jag vara med i konserten, inte stå som en betraktare på håll. Om nån vill följa med och trängas med fjortisarna i långholmsparken i sommar när Kent spelar så kan ni ju säga till ;)







Back on track!

Nu känner jag att jag äntligen är på gång igen!
Gick upp och yogade på en klass kl. 10 i morse. Full primary series i 90 minuter. Så skönt! Sen gjorde jag lördagsnöjet köpa ny dammsugare. Kul att lägga pengar på. Not. Men vad gör man, man klarar sig ju inte utan en dammsugare. Så ska nog städa lite här hemma och sen ska jag se Kent ikväll! Wohooo! :)

Fredag!

Har ni sett Avatar i 3D? Gör det! 3D är ju värsta grejen! Haha men det är verkligen skithäftigt! Jag längtar som tusan efter att se Tim Burtons Alice i Underlandet i 3D, den lär ju va helt grym!

Skönt med fredag! Jag har gjort rödbetsbiffar, som vanligt är det skitsvårt att få vegetariska biffar att hålla ihop men dom blev asgoda iallafall! Ska kolla lite film, eller så ska jag gå ut och dricka öl? hmm. får se :)

Äntligen yogat igen!

Gud vad lycklig jag är över att yoga igen! Vad jag har saknat det! Så skönt att vara där ikväll igen. Världens mysigaste och roligaste träning. Ljus, musik och rökelse väcker gnistan i vinterkylan ;) Har inte varit där på evigheter pga. jobbigaste förkylningen ever. Fortfarande tror jag inte viruset är helt borta för jag kände lite i halsen under yogan men jag kunde bara inte hålla mig längre! Dricker massor med te med ingefära nu så det ska inte bli värre hoppas jag. Gick rätt så bra ändå att yoga, kände mig hyfsat stark och smidig men blev trött lite snabbare än vanligt men jag försökte ta det lite lugnt också. Om jag bara blir helt frisk nu vill jag börja träna ordentligt! Tror jag ska börja köra lite gym eller pass på typ friskis eller sats också.


Kaos!

Det är ju total kaos här i staden efter all snö och kyla. -19 i morse, det är fan rekord tror jag! Fan vad kallt de är! Och snöat som faaan, det är som norrland när man var liten. Fast värre. Tunnelbanan som går över jord är totalt avstängd så alla pendlare råder SL att stanna hemma. "Undvik rusningstid eller stanna hemma om du kan" var rådet. Men eftersom jag bor i stan och kan åka överfulla bussar så kom jag i tid. Var typ ensam om det... och på bussen satt jag vid gången och blev irriterad på alla som trängdes. Sen kände förståss personen som satt innanför mig mot fönstret en person i gången och de började prata och hänga över mig! Den personen i gången var för övrigt Pernilla August. En av få kändisar jag kan placera. Så de stod/satt där och pratade över mig och jag kunde inget göra. Ikväll hyrde jag Detaljer med Pernilla August men det var inte därför jag hyrde den, jag behövde den till skolan. Också köpte jag godis och har haft lite filmkväll såhär på en måndag. Det får man väl ha ibland?

en lördag

Polisen uppmanar alla som inte behöver gå ut idag att stanna inne. Det kan jag verkligen hålla med om. Det är verkligen helt sjukt, det snöar och snöar och snöar som att det aldrig kommer att bli sommar igen. Jag bestämde mig trots att det var riskfyllt att försöka ta pendeln till syrran. Det gick faktiskt bra, tåget var en halvtimme försenat men jag hade tur och timade perfekt, orkade inte ens kolla tidtabellen för jag antog att den ändå inte skulle stämma. Lekte med barnen och blev bjuden på bullar och middag hos syrran, asgott! tur att jag har lite familj här iallafall så jag kan bli lite bortskämd emellanåt, är så avis på alla som har sina föräldrar här och blir bjudna på söndagsmiddag. Hem så gick det inga pendlar alls åt det hållet? jaha... så jag fick gå till Kista och ta tunnelbanan men det gjorde inte så mycket. Så kom jag hem till soffan och melodifestivalen som jag haft på av någon anledning. Men nu ska jag sätta mig med en film i soffan och imorgon tänker jag nog inte gå ut alls. Eller jag måste faktiskt köpa en dammsugare, det roligaste man kan tänka sig att köpa va. Men jag hade en uråldrig variant jag fått av syrran som faktiskt funkat väldigt bra men idag började den ryka och lukta bränt när jag använde den, jag blev förståss asrädd och sen gick jag och slängde den. Den tänker jag då inte använda igen. Den tyckte väl att den hade gjort sitt. Det hade den nog också.

Movern Callar

Jag har sett en riktigt, riktigt bra film ikväll. Movern Callar. Mycket fin. Har nåt jävla skit virus som jag ju aldrig blir frisk ifrån men igår var jag till läkaren och fick lite slemlösande medicin iallafall. Det var kvällsjouren och dit ska man ju inte gå om man slipper, de är så stressade så de lyssnar inte för en sekund. "Hur länge behöver jag ta det lugnt?" -Så länge du har feber. "Men jag har inte feber" "Hur länge ska jag äta medicinen?" -Tills du inte hostar längre. "Men jag hostar inte..." suck.


Tror jag är japan.

Jag tror typ att jag är i Japan. Idag har jag gjort kålsallad med tofu och till det misosoppa. Jag blir lite inspirerad av de japanska böcker jag läser :) är det något land jag drömmer om att åka till så är det Japan, jag vet att jag med allra största sannolikhet kommer älska Tokyo och Japan. Jag älskar ju asien, maten, modet och ja... jag har ju inte varit just i Japan men jag känner att det är stället för mig.

Haruki Murakami

Åh gud vad trött jag är. Har inte gjort mycket idag. Lagat lite matlådor, sovit, kollat på dåliga tv-program och läst. Jag har en ny favoritförfattare, han heter Haruki Murakami, japansk författare som skrivet så himla mysiga och speciella böcker. Det är en speciell stämning i dom. Kan verkligen rekommendera alla som finns översatta! Norwegian Wood kan vara bra att börja med. Han skriver så himla fint, nästan poetiskt och ibland rör man sig mellan två paralella världar, det gäller alla hans böcker. Dom är lite magiska. Jag läser min fjärde nu och jag hoppas jag kan hitta någon mer som är översatt.



Jag jobbar för övrigt på att ha harmoni i mitt liv. Jag vill känna mig rofylld och harmonisk. Då mår jag riktigt bra. Jag tror att det är något vi alla behöver. Speciellt om vi stressar mycket och har fullt upp och rusar hit och dit, då behöver vi stanna upp och lyssna på oss själva. För att skapa harmoni tror jag vi behöver små stunder i vardagen där vi verkligen kan slappna av och som gör att vi mår bra. Laga god mat, träna, läsa böcker, dricka en god tekopp, det är sånt som hjälper mig.

Helg

Soft med helg förståss.
Igår käkade jag och Frida sushi och sen var vi på bio, vi såg Precious, den var bra men väldigt jobbig och stark också. Synd bara att vi hade en utvecklingsstörd tjej bredvid oss. Hon kommenterade allt och skrattade åt allt. Sjukt irriterande. Frida sa åt henne att vara tyst men det verkade hon inte fatta. Sen drack vi lite öl, fast jag drack faktiskt alhoholfria drinkar, för jag vill verkligen bli frisk och försöker vara så nyttig jag bara kan. Det gick bra att inte dricka öl såklart men folk blev ju påtagligt mycket jobbigare när vi gick till en klubb där alla var fulla. Träffade en hel hög med konstiga typer, en kille hälsade tre gånger för han verkade glömma bort att han redan hade hälsat. Sen upprepade han andra saker flera gånger också och verkade inte fatta att vi inte ville prata med honom så vi fick bli rent otrevliga och det var inte kul, obehagligt. Fanns lite andra slem också, jag kände mig som att jag var ute och lekte Prinsessan och Slemmet, en skum barnlek jag hört talas om. Idag har jag nästan känt mig bakfull fast jag inte drack någon alkohol och jag är rätt förkyld igen så nu testar jag att göra en detox och ser om det kan driva ute lite gifter och förkylningen på köpet.

Bak-onsdag

Idag har vi kollat på film hela dagen i skolan (bra skola va) men på eftermiddagen var jag så trött så jag somnade i bion flera gånger, kunde verkligen inte hålla ögonen öppna. Jag är fortfarande förkyld (det är fan den värsta sjukdomen, den är ju så jävla seg) så jag vågar inte träna än (frustration). Så jag fick för mig att baka bröd och laga mat i brist på bättre saker att göra. Gjorde aburgine i ugnen fylld med quornfärsröra och fetaost. Gott! Och sen har jag bakat värsta superbrödet. Egentligen tänkte jag baka moccarutor för var så sugen på det tidigare men jag orkade inte ta fram elvispen och det här brödet var bara att röra ihop och ställa i ugnen och de var ju bra eftersom jag ändå gjorde mat i ugnen. Hittade receptet på Josse blogg, med hasselnötter, russin, aprikoser osv. Det blev faktiskt minst lika gott som det där goda fruktbrödet som min coop affär brukar baka! har just njutit av det tillsammans med en kopp chai. Vad jag gillar den där vispen! Mums! Jag är allt en riktig livsnjutare har jag kommit fram till.



Soft tisdag

Vilken skön dag jag har haft!
Stannade hemma hela dagen för att vänta på min nya tvättmaskin och det gick som en dans när de kom med den. Ut med den gamla, in med den nya, tjip tjop, så var de klart. Den är asfin och jag är jättglad! Finns ju typ inget bättre än att ha en egen tvättmaskin. Sen har jag gått lite ärenden och köpt mer eller mindre nödvändiga saker, en fin mössa (onödigt) en bakskål (nödvändigt) lite kabelclips som jag hamrat upp tvättmaskinsladden med, en mjölkskummare för 29 kr och den är jag mest nöjd med den är helt vild! haha. Så nu har jag gjort egen chai med skummad mjölk hemma, mums! vad mycket godare de är med skummad mjölk av nån anledning, känns café lyxigt. Det enda som retar mig nu är att min näsa ännu inte är riktigt frisk så jag vågar inte yoga, kan ju knappt andas genom näsan och det är ju lite en förutsättning för att kunna yoga. Jag som vill börja träna! Men lika bra vila tills jag är helt bra annars lär de väl bara bli värre.

fryser!

Har ätit med Liv på Koh Phangan idag, Yum Tofu, mums jag älskar det! äter det varje gång jag är där haha, men det är inte ofta dock. Det är superstarkt och jag tänkte att det skulle bota min förkylning och jag hoppas att det hjälper! Jag fryser och jag fryser och jag fryser! usch vad jag hatar att det är såhär kallt. Räcker det inte nu?

Hemma igen

Yup nu är jag hemma från Gbg igen, superförkyld!
Tåg går ju verkligen inte att lita på, blev försenad 1h från Gbg och väl i Stockholm var vi 1h och 40 min försenade. Tror jag föredrar flyg. Men det var kul i Gbg förutom att jag blev sjuk då. Jag såg 10 filmer på 4 dagar, rätt bra jobbat va! Såg amerikanska Brothers igår, den var... amerikansk. Var också på ett seminarium av Johan Söderberg, så inspirerande! Jag vill bli Johan Söderberg! ;)

Nu är jag alltså hemma sjuk och håller på och bakar bröd, det är något jag fått för mig på senaste när jag varit hemma sjuk. Kanske för att det inte finns så mycket annat vettigt att göra när man bara är hemma så då kan man ju passa på. Det är muslifrallor av något slag som fanns på muslipaketet. Hoppas de blir gott. Happy go lucky går snart på tv, den är bra!

I Göteborg

Har varit och är i Göteborg sen i måndags. Är här på filmfestivalen med skolan. Vi bor i en lägenhet på ett vandrarhem och ser en massa film. Jag har hittills sett 8 stycken på 3-4 dagar! Vissa bottennapp och vissa riktigt bra! Ikväll såg jag Karaoke en poetisk jättefin Malaysisk film som jag nog inte skulle få tillfälle att se annars. Det är de som är kul med festival. Så himla fina bilder från Malaysia och  fin stämning, den var verkligen poetisk. Det bästa var en scen när huvudpersonen som hjälper till på inspelningar av karaoke filmer fick hoppa in för den försenade modellen. -He has to do it! -But he's not handsome! -Not you neither. Haha. Har också sett en jättebra indisk independent film som heter A cup of tea, det är min absoluta favorit den här festivalen, så himla varm och fin film. Jag gillar indien och älskar verkligen asien!
Vi var ut och festade igår och det var kul men nu har jag blivit sjuk! Är superförkyld och har lite feber också, helt slut i kroppen. Så nu sitter jag i lägenheten och kollar på tv och dricker te medan dom andra festar. Men det är Ok, rätt så skönt faktiskt ;) Men ändrar nog mina planer lite och åker hem redan imorgon istället för på lördag. Så slipper kanske de andra bli smittade och jag får åka hem och vila. Typiskt att bli sjuk när man åker bort! Nu gillar jag inte Göteborg den här gången heller!

RSS 2.0