packar!

Lyssnar på Roots Mania och packar. Det går ganska bra. Jag var så trött så jag höll på somna och var inte klar så då tog jag en het dusch och hittade en ansiktsmask och nu kan jag nog uggla lite till haha. Det är så svårt att packa! Speciellt nu när vi ska till Indien och jag har ingen aning om hur varmt det är på kvällarna och vad man ska ha med sig. Eller vad som finns att köpa där. Hmmm men förmodligen behöver man inte ens hälften av det jag packat. Men det ska bli superkul att åka iväg lite! Först Malmö imorgon!

Jullov!

Yepp! nu är det jullov! Julfesten igår var riktigt riktigt lyckad. Det började med ett balkan band som kom in på led spelandes trumpet, trombon, trummor, mm och spelade balkan musik och alla började dansa. Haha sen fortsatte det och jag var på så himla bra humör och sjukt sugen på att dansa så jag dansade i stort sett hela kvällen. Dj:n var dock lätt förvirrad då det var så olika önskemål om musik allt från rock till techno och hitslåtar. Men det var riktigt bra och dansvänligt för det mesta. Jag älskar att dansa av mig emellanåt det är så sjukt roligt när det är bra musik! Och alla var på gott humör och det var riktigt lyckat. Julfester har ju annars en tendens att kunna spåra. Man ska tex. inte prata i telefon när vd:n håller tal och säga att han snart är klar (nog om det).

Idag har vi käkat lussebullar och lyssnat på rektorns minst sagt flummiga julavslutningsceremoni. Jag fattade ingenting och det gjorde nog ingen annan heller. Han pratade om några gubbar man kanske borde veta vilka det var och spelade märklig musik vi tydligen borde bildas av. Hahah men han är söt rektorsgubben.

Känns lite märkligt och sjukt lyxigt med jullov! I tre veckor! Lovely!
På söndag drar jag till Malmö och sen Goa på tisdag.

Jag känner mig så himla nöjd och tillfreds med tillvaron just nu. Lugn. Det är en skön känsla.

Julfest!

Det var så lustigt idag när jag gick på stan så kom det fram en kille och sa hej eller nåt, jag började tänka på om jag borde känna igenom honom men han sa "jag ville bara säga att du är jättesöt" också sa han att det var första gången han gick fram till någon sådär på stan och han verkade lite blyg och generad så det var väldigt gulligt. Jag blev glad.  Sen smet jag in på en affär men jag tycker ändå det var roligt och det är så härligt när folk gör sånt där som man själv inte skulle våga. Jag skulle aldrig våga gå till fram nån bara sådär, men det kanske man skulle lära sig.

Ikväll har vi julfest i skolan. Fattar bara inte hur jag ska orka. Den börjar inte förrens 22 och nu sitter jag hemma i mysbrallorna och dricker vinglögg. Hehe, men får göra ett ryck senare så ska det väl gå ett tag iallafall.

Freezing

Det fortsätter att snöa och jag fortsätter att frysa!
Min skola har glastak och massor med stora fönster, snygg arkitektur tänkte dom nog. Och det är det. Men glastak blir något kylande med ett lager snö på. Det drar som bara fan. Haha.

Ikväll har jag varit och ridit, vi åkte in med hästarna till ridhuset var riktigt kul att rida lite ordentligt för en gångs skull. Annars rider jag så mycket i skogen numera. Men Keira är en sötnos, börjar bli riktigt stor nu, 5 år till nyår, för alla hästar fyller ju år på nyårsafton! Hon sparkar och hoppar och far omkring ibland numera också men betydligt mycket mindre än för ett år sen, då kunde hon få utbrott när som helst, det kan hon iofs nu också men hon är ändå betydligt mycket coolare nu.

Håller på och fixar inför resan, det är alltid så mycket som ska fixas innan man åker någonstans!
Sista vaccinet imorgon iaf, har köpt lite julklappar bara lite kvar och lite annat fix då. men det känns ok.

Sushi och snö

Mums vad gott det är med sushi!
Det snöar som fan här, skulle komma 15 cm idag och det har det lätt gjort! Stora fina flingor och det är vitt på marken, jag skulle njuta och tycka det var vackert om det inte var för att det här är årstiden när jag fryser konstant! Det är hemskt! Skolan är jättekall. Så jag går runt med halsduk och en kopp te och fryser konstant! Enda stället det är varmt på är min lägenhet, jag har turen att ha väldigt heta element och ett jättevarmt duntäcke. Men jag hatar den här årstiden! Det är verkligen hemskt att frysa!

hoki i spenat

Idag har jag "kockat" ihop hokifilé i spenat. Asgott!
hackade lök & vitlök och stekte det, sen i med frusen hackad spenat och lite vatten också i med hokin som jag skurit i mindre bitar, krydda massor, jag hade typ salt, peppar, gurkmeja, cayennepeppar, chili, spenat är gott när de är stark! Koka tillsammans tills fisken är klar. Jag åt med potatis av nån outgrundlig anledning är nog gott med ris till också!


Idag i skolan har vi lyssnat på Tomas Alfredsson hade pratade om hur de jobbat med "Låt den rätte komma in" och "Fyra nyanser av brunt" Roligt och intressant! Också har vi börjat klippa lite på julfilmerna men min grupp spelar in imorgon så får resten på onsdag. Sen på fredag har vi avslutning och jullov! Nice.

pepp!

Jag har sån ofattbar energi idag! fattar inte var den kommer ifrån?!
Men det är nog för att jag äntligen känner mig helt frisk och pigg från förkylningen och jag är sjukt glad över det! Ikväll blir det fest och ut & dansa! Jag är sjukt pepp!

Nytt intresse!

Eftersom jag inte kan yoga eller göra något annat vettigt pga. den segaste förkylningen ever så har jag fått hitta ett nytt intresse och det har blivit att laga mat. (?!) Idag gjorde jag linsbiffar efter det här receptet  http://www.vegetariskt.com/visarecept.asp?ReceptID=232 mitt kök ser nu ut som ett bombnedslag, det ligger rester av biffarna överallt och massor med disk, biffarna blev inte särskilt vackra alls (det var extremt svårt att få dom att hålla ihop) men det blev riktigt gott! åt dom tillsammans med en spenatsallad (färsk spenat, tomater i olika färger, balsamvinäger o salt) blev en hit! så nu kommer jag ha en fin matlåda imorron med (om jag tar dom biffarna som iallafall håller ihop litegrann) jag har för första gången i mitt liv rätt så lyxiga matlådor! när jag jobbade på efterlyst blev jag alltid "mobbad" för mina matlådor som då bestod av gröt. Men nu är mina en av dom finaste! tar man dessutom med en mango ligger man i lä ;)



Mina höll inte ihop sådär bra bara. haha.

Scener ur ett äktenskap

Ikväll har jag sett "Scener ur ett äktenskap" på Dramaten, med Livia Millhagen och Jonas Karlsson. Det var väldigt bra! Men jag fattar inte varför en teaterföreställning måste hålla på i tre timmar och ha en paus emellan? Väldigt märkligt. Alla satt ju och skruvade på sig på slutet. Kan man inte göra den lite mer effektiv, korta ner lite. Men jag har fattat att teater har en viss ettikett, det är en viss typ av människor som går på teater, de klär upp sig, tar ett glas vin i pausen och ser det som årets händelse eller nåt, iallafall en stor höjdpunkt. Men det var kul och en bra föreställning! Hade lite svårt att sitta still på slutet bara.

Up

Nu måste jag förespråka den underbara filmen Up för dom som inte har sett den. Den går nog på bio fortfarande. Mycket bra! Visades i bion på skolan idag så jag smet in där och kollade ett tag även fast jag redan har sett den. Så fin!



halv 8 hos mig ;)

Nu måste jag säga att jag verkligen lyckades med en maträtt för en gångs skull!
Gjorde bakad potatis men världens godast laxröra. Efter det här receptet: Kallrökt lax, skär i fina bitar, blanda ner gräddfil, färsk dill, rivet citronskal, hackad rödlök, salt & peppar. Blanda allt. Servera med bakad potatis och sallad, tomater, gurka exempelvis.
Det var typ det godaste jag ätit på... jag vet inte.. länge!

Helgen snart slut

Idag började jag med klapp-jakten.
Hittade inte det jag sökte men fick iallafall några ideèr så det borde gå ganska fort. Vi köper inte mycket julklappar i min familj heller. Mamma är självklar och viktigast. Och nu har jag nog kommit på vad hon ska få också. Syrrorna köper jag inte åt. Sussi och Emma får för vi ska bo hos dom i Malmö innan jul men alla andra och deras barn köper jag inte åt. Det blir för många och vi har bestämt att bara köpa presenter till födelsedagar och har så gjort i flera år.. köper vi nån julklapp åt varann blir det inte mer än typ en bok. Det är bra. Men jag köpte däremot lite saker till mig själv, fynd! hittade en as-fin kjol på vintage rea för 40kr! Den är så fin! Och lite chai-te, jag överlever vintern med värmeljus och massor med te!

Längtar till solen! Herregud varför bor man i ett land där solen är skymd i minst 5 månader av året? Det är ju konstigt att vi ens fungerar utan det minsta gnutta solljus.

Börjar nu kunna kalla mig nästan frisk. Om bara den här sega förkylningen kunde dö ut nån gång. Jag vill vara pigg och kunna träna! men i övrigt så mår jag faktiskt bra nu. Ska bli skönt att komma ut imorgon och gå till skolan, är något less på att vara hemma. Dessutom blir det as-stökigt om man är hemma hela tiden! Man får en massa disk som måste diskas, kläderna samlas på hög, man orkar inte städa eller tvätta. Men ikväll har jag faktiskt tvättat! Skönt! Friskhetstecken skulle jag säga.

När jag ser den här bilden blir jag så glad. Jag vill ha sol och värme nu!




Metropia på bio

Det här var en väldigt seg och irriterande förkylning.
Är inte nog sjuk för att ha halsfluss och gå till läkaren, och inte nog frisk för att kunna göra saker på riktigt. Har fortfarande ont i halsen och vågar inte gå ut och göra så mycket för då blir det väl bara värre och jag kommer åka på feber och skit. Så jag fortsätter att kolla på film...

Idag såg jag Metropia på bio. Otroligt snyggt animerat! Lite läskig historia men tyckte den var väldigt bra! Det är alltså en svensk film, Tarik Saleh och Atmo har gjort den. Skitsnyggt!






Luftslottet som sprängdes

Har just sett Luftslottet som sprängdes på bio. Den var superspännande! Herregud! Jag satt på helspänn under vissa delar och en gång hoppade jag till och nästan skrek i biostolen, annars satt jag med händerna antingen halft för ögonen eller öronen för jag blev så himla rädd. hahah speciellt under en del kunde jag inte sitta still! det var helt hemskt! haha. Så jag tyckte alltså den var bra! Och mycket spännande!

Har haft lite Milleniumdag idag! hyrde Flickan som lekte med elden för har inte hunnit se den på bio, så jag hann precis se klart den så var det dax att gå till bion, det var perfekt jag var så nyfiken på hur det skulle fortsätta eftersom Flickan som lekte med elden slutar väldigt spännande.

Nu kan jag inte riktigt bestämma mig om jag ska va nyttig eller inte ikväll så jag blandar med vindruvor, granatäpple, godis och så har jag ju lite Ben & Jerry jag måste ta fram.

lite filmtips!

för att skapa lite omväxling bland mina sjukdomsinlägg så kommer här lite filmtips. en bra syssla när man är sjuk. jag har även överkonsumerat mitt egna bröd. eller konsumerat kanske man inte kan säga det betyder väl köpa? men om jag bara har ätit mitt bröd vad blir det då... över...ätit?
det känns inte rätt.


Shrink var iallafall Bra! Absolut sevärd.



Den här var också bra, the burning plain, Guillermo Arriaga stil, precis som Babel och 21 gram är det flera historier som binds samman. Rätt lik båda filmerna i stilen. Men den var också bra och sevärd! Tips tips!

te & glass

Unnar mig Ben & Jerry såhär i sjukdomstider. Half Baked blev det. Blandar det med mitt fantastiska ört-te som smakar pepparkaka! Mums! Kollar på halv 8 hos mig, mitt favoritprogram ;)



hmmmm

hah. trodde jag att jag va på väg att bli frisk? nejdå.
tyckte jag kom lite lindrigt undan den här gången då jag gick ut och kände mig bra efter bara två dagar hemma och lite förkylning. men idag slog det till på riktigt. har sjukt ont i halsen när jag sväljer och känner jag mig själv rätt är det halsfluss på gång. jag blir sällan lite förkyld sådär istället så blir jag ordentligt sjuk 1-2 ggr per åt och käkar penicillinkurer. nu är det nog snart dax för nästa, går till doktorn imorgon om det inte är bättre.

gud vilka tråkiga sjukinlägg! hahaha! men jag har inget annat att skriva om just nu så jag tycker mest synd om mig själv ;)

hyrde iallafall två filmer idag så jag har legat och kollat på den ena hitills också äter jag mitt egna bröd. men tråkigt är det att vara hemma!

Vill va helt frisk nu!

Gud vad tråkigt det är att vara sjuk!
Nu är jag tillräckligt pigg för att vara rastlös av att vara hemma, men inte nog frisk för att kunna göra nåt som tex. yoga. Sjukt frustrerande! Jag mår så himla bra när jag yogar, tränar och äter bra, stor skillnad! Att vara hemma framför tv:n och vara sjuk är verkligen inte min melodi! Jag är sjukt uttråkad. Men men snart är jag väl frisk hoppas jag.

Frisk (?!)

Idag överraskade jag mig själv med att baka bröd! Jag? baka bröd? Trodde jag inte om mig själv. Men det blev riktigt gott! Gjorde morotsbröd.

Och nu börjar jag känna mig riktigt frisk! Näsan rinner inte längre oavbrutet, jag har inte ont i öronen längre och huvudet känns inte som att det väger dubbelt så mycket som det brukar göra längre. Imorron ska jag allt till skolan igen! Skönt!

RSS 2.0