Saknar Indien

Lyssnar på min skiva med soft indisk musik, tittar på bilder och saknar Indien!
Folk var verkligen roliga där. Jag älskar verkligen Asien på alla sätt. Skön avslappnad stämning, ingen stressar, god mat, sol och värme vilket passar mig perfekt jag hatar att frysa. Men självklart skulle det bli vardag där med om jag skulle bosätta mig där men alltså jag har grymt svårt för kylan. Jag fryser verkligen jämt och jag avskyr det! Jag måste lägga in en resa på minst en månad till sommaren igen, jag behöver det! Jag vill dyka, yoga, ligga i en hängmatta och läsa en bok tillsammans med en god juice. Men jag inser ju att resa gör mig rastlös, det blir ett beroende och ett begär. Men nu är jag fast där och jag vill bara ha mer!


trött fredag

Gud vad trött jag är!
Hemma ikväll och äter halluomi och dricker rödvin och mörk choklad finns det också. Somnade när jag kom hem efter skolan idag, det har varit tre intensiva dagar med teater Lacrimosa. Vi har haft genus kurs och det har varit jättebra men också väldigt tröttsamt. Vi har gjort alla möjliga övningar och spelat lite teater och läst texter och det har varit jätteintressant och givande. Hmm vad annars har hänt i veckan? Jag har inte riktigt hunnit med. Jag har yogat två dar, ridit en, varit på bio en. Såg Snabba Cash, jag gillade den faktiskt inte. Inte dålig direkt men jag började tänka på annat och blev lite besviken. Tycker inte den var särskilt snygg på något sätt och inte heller intressant eller bra spelad. Nä, det var ingen film för mig. I helgen ska jag städa och tvätta (suck) och sen lite tacos och vänner och vin och dansa techno! Och söndag ska jag vila och på måndag åker jag till Göteborg i en hel vecka. Vad fan ska jag göra där en hel vecka? Haha jag undrar faktiskt. Men jag ska på filmfestivalen och har en massa film jag måste se och sådär. Vi är där med skolan alltså.

Miss Kicki

Igår fick vi en förhandsvisning på Miss Kicki i skolan också kom Håkon Liu som är regissör samt manusförfattare och producent och berättade om filmen. Jättekul och filmen var verkligen bra! Pernilla August i huvudrollen. Se den! Jättefin verkligen. Så nu har jag sett två bra filmer efter varann, så himla kul! Imorgon ska jag se Snabba Cash på bio. Hoppas den är bra.

Ikväll har jag ridit, vi körde hästarna till ridhuset och det låg lite bommar på marken vi red på. Men jag har inte ridit mot en bom eller ännu mindre ett hinder på två år så de gick lite knackigt i början men Keira är så himla duktig så de gick bra ändå. Igår yogade jag och imorgon ska jag som sagt på bio. Känns som att det kommer bli en bra vecka! Imorgon ska jag också hämta min juice-centrifug (jag nördar) det ska bli så kul! Då kan jag göra mass nyttiga frukt o grönsaksjuicer med tex. broccoli, morötter, sparris mm. låter ju fantastiskt eller hur ;)

Fish Tank

Har sett Fish Tank på bio ikväll. Se den! Den var så underbart rolig och oväntad. Man kunde inte räkna ut vad som skulle hända alls, det blev överraskning på överraskning och jag gillade den verkligen jättemycket! Och vi skrattade som galningar trots att ingen annan gjorde det.

Igår lagade jag och Frida mat och drack en massa rödvin och jag har haft en sån sjuk rödvinshuvudvärk hela dagen. Ovärt! Rödvin är livsfarligt! Jag har en massa cheesecake kvar från igår som jag inte vet vad jag ska göra med.

Nu har jag också beställt en tvättmaskin! Gud vad underbart! Det ska bli så skönt.

Ser fram emot veckan, det är redan ganska fullspäckad med roliga grejer, ridning, bio också måste jag ju hinna yoga också!

Yoginin Johanna

Gud vad jag älskar yogan!
Idag kände jag mig trött och tvekade att gå dit men vad glad jag är att jag gjorde det! Ångrar ju aldrig att jag gått dit, det är ju asskönt så fattar inte varför man tänker så men då är det bara att gå iallafall. Ett hårt rocketpass idag med, men nu kommer jag vila lite för jag kommer inte ha tid att gå dit nu på några dar tror jag. Imorgon ska min tatuering fixas, fjärilen tappade ju lite svart när den läkte så nu ska de fixa till den (gratis förstås).

Galopperat i snön

Ikväll har jag varit ute och galopperat i snön med Keira. Supermysigt!
Vi mötte rådjur som sprang över vägen framför oss, skidåkare överallt i skogen, tunnelbanan som går över bron, hon var superduktigt!

Sen har jag lagat linsbiffar, min nya grej är verkligen att göra vegetariska biffar. Det är gott! Var så less på linser i övrigt men i biffar blir det mycket roligare för då har man ju massa andra saker med, som fetaost och soltorkade tomater tex. och kryddor. Men de blir ju inte vackra! Jag har fortfarande inte tekniken för att få dom att hålla ihop. Men de blir goda iaf, är väl charmigt att de är trasiga? haha.

Imorgon, skola och yoga? låter som en ok dag.

träningsvärk!

Aj! vilken träningsvärk jag har i axlarna och ryggen nu. Inte så konstigt för igår var jag med på en rocket workshop i tre timmar. Bakfull skulle jag yoga i tre timmar och det var massor med armbalanser och på slutet var jag så slut så jag undrade hur jag skulle orka gå hem igen. Men det var jätteskönt! Men nu kommer jag nog ha träningsvärk i några dar. Funderade på att köpa gymkort men alltså jag tror inte jag behöver det. Får så mycket styrka från yogan och blir ju starkare hela tiden. I så fall bara för att träna kondition och gå på spinning och sånt men vet inte om jag har råd att lägga det. När det blir vår kan man ju springa ute, det pallar jag inte göra så länge det är snö och kallt. Idag ska jag hälsa på syrran och kanske städa lite och laga matlådor för veckan, kikärtbiffar kanske? Jo, det tror jag.

Yogat!

Jag var på rocket yoga i måndags och har haft en helt sjuk träningsvärk i hela kroppen sen dess, benen, ryggen, axlarna, magen, armarna, verkligen överallt. Och i onsdags red jag och jag hade ännu träningsvärk idag! var på yoga ikväll igen så får se hur träningsvärken kommer va imorgon, men förhoppningsvis är det bättre. Men tror ryggen kommer kännas, och benen med. Hoppas det inte är för mycket bara för på lördag ska jag va med på rocket yoga workshop. Ska bli askul!



Idag klarade jag för första gången Pincha Mayurasana, jag har aldrig vågat gå upp i den förut för det ser så läskigt ut och jag trodde man var tvungen att va jättestark, men idag kändes det bara som att de var dax! Fick hjälp och stod mot vägg dock, men det var mest teknik, inte så mycket styrka. Fast min rygg måste bli starkare innan jag kan stå själv iallafall. Handståenden går också bättre nu och jag är bättre på armbalanser så jag tror allt att jag börjar bli lite starkare iallafall. Kanske slipper jag börja lyfta tyngder på gymmet för att bli stark haha. 

I skolan klipper vi klart filmerna vi började på innan jul och det går bra. Börjar känna mig rätt klar, får väl se vad lärarna säger imorgon, om vi är klara eller inte. Ska bli skönt med helg iallafall. Jag har en massa roliga saker jag ska göra.


Luften är så kall så huden ramlar av

Hehe. kylan gör huden alldeles torr så det känns som den kommer ramla av sakta, lite i taget.

Idag har jag äntligen yogat igen! Det var underbart skönt. Köpte årskort, känns fantastiskt. Anmälde mig också till en workshop i rocket yoga på lördag i tre timmar, det ska bli roligt och förhoppningsvis inspirerande. Jag behöver all inspiration jag någonsin kan få här i vintermörkret.

Också började skolan idag. Det känns väl ganska bra men som med allt annat blir allt rutin efter ett tag och efter man varit ledig en tid så känns det ju lite jobbigt. Men det kan va skönt med rutiner med men jag tycker man får för lite tid till annat, för lite fritid. Det är inte så bra tycker jag.

Helg!

Jag har haft en riktigt skön helg och det känns rätt jobbigt att börja skolan igen imorgon. det är ju så underbart skönt att vara ledig. Men livet leker inte alltid, även om jag skulle önska det. Igår var jag hemma och såg på robinson och bakade blåbärspaj, det var riktigt skönt och gott. Jag läser också en helt galen bok. Den heter "Volvo lastvagnar" och är skriven av norsken Erlens Loe, han är helt galen! Den första boken på år jag läste av honom var "Gör som du vill" som jag läste ut på en dag på resan ner till Malmö innan jul. Han skriver såna böcker som man inte kan släppa och som man skrattar högt åt. För dom är helt galna. Dom är inte Marian Keyes tramsiga utan mer svart satir och endel samhällskritik. Jag rekommenderar starkt dom här två böckerna! Jag köpte alla fyra böcker av honom jag kunde hitta på akademibokhandeln så jag återkommer när jag läst dom, kan tänka mig att dom är lika galna dom.

Idag har jag varit med Keira på tävling. Det gick toppen! 0 fel i 90cm och 1m. Så hon fick två rosetter. Söta hästen börjar ju bli stor och erfaren nu, hon är 5 i år.


Isbit!

Alltså jag håller faktiskt på att frysa ihjäl! Det är hemskt! Jag är verkligen inte gjord för kyla, vantrivs! Jag skulle göra vad som helst för att få vara i ett varmare land just nu. Jag funderar på allvar att sälja lägenheten och resa för pengarna jag förhoppningsvis får över. Men med skolan och allting runt omkring gör det ju svårt. Men kanske göra jag det så småningom. När jag kommer hem igen får jag väl fixa en billig hyresrätt i Alby eller nåt :P

Pho

Idag har jag lagat asgod Pho (vietnamesisk nudelsoppa) jag måste säga att jag lyckades!

buljongen gjorde jag på:
hackad chili, riven vitlök, riven ingefära, 0,5 dl japansk soja, lite fisksås, lite peppar, stjärnanis, citrongräs, salladslök, grönsaksbuljong. tror de var allt. den är stark! och jättegod!

silade buljongen efter den kokat ca 10 min, sen kokade jag broccolibuketter och morötter i buljongen och kokade nudlarna (risnudlar) för sig, sen i med nudlarna och servera!
mums!!!
gick snabbt också gjorde den ikväll när jag kom hem från stallet kl 21.

Pho ser ut ungefär såhär:

Goa

Alltså jag kan inte skriva något om Goa för jag vet inte var eller hur jag ska börja och vi har gjort alldeles för mycket och det är helt omöjligt att återberätta. Det skulle bli en hel bok i så fall. Men det var helt klart över förväntan iallafall! Vi har som sagt gjort jättemycket, åkt runt till massor med vackra stränder, sett på krokodiler, delfiner, varit på kryddodling, yogat, fått massor med massage, åkt från norra till södra goa, ätit massor med god indisk mat, varit på hysteriska marknade och handlat smycken och små indiska handarbeten osv. Indier är helt sjukt pratsamma och trevliga och vi fick flera kompisar, en egen massör, egna solstolskillar, egen taxichaufför som körde oss överallt och vi gjorde alla turer genom honom och det blev ju mycket billigare så, osv. Har fått en massa minnesvärda upplevelser! Vattnet är inte lika klart och fint som i Thailand men ibland var det riktigt klart och hittade stränder som nästan var i samma klass, likheterna med thailand är många men folk är bättre på engelska i indien och det är verkligen extremt pratsamma och trevliga, hade de tid över när de jobbade som servitriser ställde de sig gärna vid bordet och småpratade lite. Nu sitter jag här och fryser i min lägenhet, har tänt så många stearinljus jag kunde och har haft på ugnen och dricker tekopp efter tekopp för att inte frysa ihjäl. Saknar människorna i indien och stämningen och allt. Men nu är jag ju hemma i verkligheten igen.











RSS 2.0