vill blir frisk nu!

sjukt trist det är att vara sjuk. jag är redan less, det var skönt att va hemma ungefär fram till lunch.
jag snorar så mycket att jag knappt vågar gå till affären men gick dit iallafall det var skönt, för jag börjar få ont i kroppen av att tillbringat hela dagen i soffan. hemskt. tror inte jag kan gå ut imorgon heller, jag tänker inte gå ut och gå runt och nysa och snora på folk, då är de bättre för alla om man är hemma. men har nog lite feber också. suck.

typiskt

här har jag skrutit om att jag inte har varit förkyld på hela hösten och så plötsligt idag blir jag superförkyld! damn! jag vill verkligen inte! fick ta en sväng förbi det dygnet runt öppna apoteket (finns det någon bättre uppfinning) på vägen hem och fylla på förrådet med ipren, c-vitamin och echinagard, köpte också massa frukt och mat så jag klarar mig i någon dag om jag nu blir sängliggande (vuxet värre va) i förebyggande syfte. tror jag ska va hemma imorgon, det är det som är så bra med att plugga, ingen är direkt beroende av mig så man behöver inte ha dåligt samvete om man är hemma sjuk någon dag. Ska kurera ordentligt!

Kalix var mysigt för övrigt men kanske var de det som gjorde mig sjuk? man brukar ju åka på en förkylning när man slappnar av...

kalix, inte så lugnt som man kan tro.

Iallafall inte igår kväll. Vi var och bowlade, jag, Helena och Åsa. Drack lite rosévin innan och sen två eller tre öl på bowlingen och kanske nåt mer på folkets hus dit vi gick sen? Vi blev iallafall asfulla! hahaha, eller jag hoppas det så det inte bara var jag? ;) discobowling är tydligen livsfarligt! har ju mått som jag förtjänat idag kan man ju säga... men vi hade riktigt kul!

Idag har jag och Lena fikat på myggan och sen har jag hälsat på i hennes lägenhet och klappat på hennes söta hund. Och ikväll har jag och mamma druckit kanelte och tittat på Robinson. Man blir så bortskämd när man är hemma med mat och fika hela tiden, mammas pepparkakor är dom bästa! Är väldigt skönt att bara vara här och slappa, det finns ju inte så mycket annat att göra än att just äta och fika ;)

julafton!

det är som rena julafton här i norrland. tomten har hittat hit! eller iallafall min underbara mamma. jag har fått: mammas stickade aloe vera sockar, en superfin lila stickad sjal, stickade lila vantar, en åkerbärs ring, yogakläder. Vi firar tydligen julafton idag. Men mamma har inte fått något av mig. Så hennes julafton firar vi en annan dag. Exempelvis den 24:e på Goa :)

Nu ska jag snart bowla med Helena. Jag ser fram emot att förlora ;) I suck at bowling!

Långhelg i norr!

Helg! Nu! Yes!
Jag "tog ledigt" från skolan imorgon, haha jag vet inte men jag tror inte det funkar riktigt på samma sätt som när man ville va ledig på mellanstadiet, då mamma skrev en lapp där det stod "Johanna behöver vara ledig på fredag för vi ska åka till Gällivare på hopptävling"... eller liknande. Tror väl knappast min lärare kan ge mig tillåtelse att va ledig? Vi är ju ändå vuxna allihopa. Men jag sa iallafall att jag skulle vara borta imorron för jag ska åka till Kalix. Säkert inte så populärt men det är mitt liv. Ska bli så skönt! Åka hem och klappa på mamma och katten. Och ska bli så kul att träffa Helena, Lena och Josse också! Blir fullt upp men så är det ju när man bara har tid att åka upp en helg sådär. Ska bli mysigt!


yoga!

Ååh yogan var så jävla rolig idag! Instruktören hjälpte mig jättemyckte när vi skulle stå på händer så de var asbra. Jag kan liksom inte stå utan vägg än. Men jag vill inte öva mot vägg för då lär man sig ju aldrig utan. Så han stod och höll mig lite. Jag kunde ju stå på händer när jag var typ 12.. men det var ju ett bra tag sen. Massa handståenden så mina armar skakade typ, och massor med bakåtböjningar och mage, han körde lite core-blanding.. så sjukt jobbigt, svetten rann :)



Det här har varit en riktigt bra dag! Kanske är det som yogainstruktören säger att i stenbocken blir vi glada och ser positivt framåt, och vi är tydligen i stenbocken nu ;)

fritid!

Åh vad jag njuter av att ha fritid! Det slog mig idag, jag slutar kl 4! jag kan gå på yoga ikväll eller göra vad jag vill! fantastiskt! det är så underbart att ha tid över och kunna rida, yoga, träffa kompisar eller vad som helst! Jag blev ju smått skadad och nästan utbränd när jag pluggade 9-16, sen jobb 17-23 ibland ända till 03 på natten, sen upp till skolan nästa dag kl. 9 igen, det går ju inte. Så nu mår jag miljoner gånger bättre! Men har fortfarande svårt att tacka nej till jobb... jag frågade om jag fick ledigt från skolan en dag nästa vecka för att de ringde och frågade om jag kunde jobba. Det var väl inte så populärt att jobba på skoltid... men de gick med på det för denna gång. Hoppas det inte ringer nån mer om jobb. Så jag får ha fritid istället!


tisdag

I morse hade vi Avid i skolan och lärde oss smarta grejer, det var givande! Sen krashade min hårddisk med allt material jag skulle klippa idag men det fanns som tur var kvar på kortet till kameran. Men det blev stressigt värre att hinna få ihop någonting och jag kan liksom inte göra saker dåligt, lägg bara ner det bästa på timelinen skit i att klippa det sa min lärare... men jag är så dålig på att göra så. Så istället skyndar jag mig och klipper så mycket jag kan.

Ikväll har jag ridit Keira på banan och trimmat lite. Hon är allt fin och börjar bli stor! Nästa år är hon 5 år! Det går framåt hela tiden och hon lär sig saker och blir starkare. De är kul med unghästar!

Kollar på House och dricker örtté och käkar halluomi till min matlåda imorron. älskar halluomi!


Apan

Måndagen började vi i skolan med att titta på Apan i bion. Sen efter lunch kom Olle Sarri och Jesper Ganslandt och pratade om filmen och vi fick ställa massa frågor. De var väldigt intressant, mest för att Olle Sarri inte fått något manus och inte visste vad som skulle hända i filmen när de började spela in den. De filmade i kronologisk ordning och mycket är improviserat. Intressant! Fast jag tyckte nog filmen var lite sådär faktiskt. Men den var bra på sitt sätt.
Nu ska jag yoga!


nya vitaminvänner

Jag har sen en tid tillbaka varit beroende av den gula kiwin, men nu har jag hittat en ny favorit, den röda kiwin! Den är inte bara sjukt vacker, den är sjukt god! Den gula och röda är inte alls lika sur som den vanliga gröna kiwin, den gula är söt och påminner om honungsmelon, den röda påminner om söta hallon.


Imorron är det ny vecka igen, den kommer bestå av skola, klippa trailer, förhoppningsvis mycket yoga och lite stallet med.

söndag inomhus

Idag har det regnat som vanligt, skulle bli mer förvånad om det inte regnade någon dag. Nu vill man bara sitta inne och kolla på film. Igår var jag och Frida var ut och åt den godaste sushi jag någonsin ätit igår typ, sjukt goda rullar med lax, avokado, majonäs och gurka, runt rullen var de grillad lax. mmmm de smälte i munne. Idag kände jag mig dock lite bakis, trots att jag bara drack tre öl. Men var nog mest trött. Det här gråa vädret gör ju att man aldrig riktigt ser ljuset.

Ikväll har jag lagat mat som jag faktiskt tycker att jag lyckades med, en kikärtsgryta med banan, äpple och curry, också krossade tomater, lök och vitlök. det blev faktiskt riktigt gott! banan/äpple och curry är ju väldigt gott ihop! Som banan/curry pizza. Nu ska jag ligga framför tvn resten av kvällen och kolla på nån film.

lördag

jag måste ha varit tankspridd igår för jag hittade glassen i kylen istället för i frysen i morsen. Var på morgonyogan och det var inte alls så hårt som jag fasat för. Dansarna höll sig hemma, var ett hyfsat lugnt pass men väldigt skönt. Sen har jag tvättat och städat... trist men skönt när de är gjort. Och nu har jag precis fikat chai och morotskaka med evve och det var jättetrevligt, vi har inte setts på 10(!) år kom vi fram till, högstadiet. Helt sjukt att det är 10 år sen man gick högstadiet...
funderar på vad jag ska göra ikväll, bio på filmfestivalen? öl? jag känner nog mest för att vara hemma och kolla på robinson så det kanske blir så.

frosseri

herregud vad jag har frossat ikväll. ben & jerry strawberry cheescake och wasabinötter och thaimat. jag är proppmätt. men jag brukar inte vara hemma ensam fredagskvällar och eftersom jag inte drack någon öl ikväll kunde jag unna mig nåt extra tyckte jag, nu blev det kanske en liten överdrift men en gång i veckan får va ok. nu funderar jag på att lägga mig hyfsat tidigt och gå upp och yoga imorron bitti, det är ett pass kl. 10 som jag aldrig kan gå på för att jag alltid är bakfull då men nu har jag ju faktiskt chansen. men grejen är att det kommer va ett mördarpass, dansarna kommer va där, och tror ni man kan mäta sig med en dansare? inte på långa vägar... fast man ska inte jämföra sig med andra så de spelar ingen roll men jag förutser bara vilken hemsk träningsvärk jag kommer ha efter det passet. sen ska jag städa och tvätta imorron, kul va.... fast jag ska fika med evve också det ska bli kul! vi har inte setts sen högstadiet.

fredag!

soft med helg! yes!
kom just hem, har varit i stallet efter skolan, jag och anniki red ut med hästarna i mörkret. det var ju nästan kolsvart i skogen, jag var rädd att få grenar i ansiktet hela tiden men vi tog de rätt lugnt. har käkat phad thai just från woken och det var såååå gott! älskar phad thai, den är bäst i thailand förstås men även i sverige är det riktigt gott! mycket chiliflarn och chiliolja till, också lime och jordnötter. har också köpt ben & jerry glass så jag ska vara hemma och frossa ikväll :P

väntar på John Blund


var är han? jag behöver honom?

åååh det är så irriterande. jag går runt som i en dimma fram till efter lunch, minst.
sen på kvällen blir jag jättepigg och kan inte sova.
nu ska jag iallafall lägga mig igen och vänta på john blund, hoppas han kommer till mig snart.

Vilken knäppskalle jag är

Ibland gör man visst saker utan att man tänker på det...
Jämför den fula hennatatueringen jag gjorde när jag och Josse var i Thailand augusti -08 med min riktiga fina tatuering som är gjort november -09...



På samma ställe och allt! Hade inte ens tänkt på det innan Josse nämnde det ;)
Bilderna på min tatuering är ju dock kassa än. Ska fixa nya..

den fantastiska räven


Söt film!
Jag hade visst missat att jag gick på en "röda mattan" visning. Det var mingel innan filmen och det bjöds på lite olika saker, jag fick en drink, lite chokladbitar och en pocketbok.
Nu lagar jag quinoa sallad så jag har lunch imorron i skolan och lite mat ikväll också.
Skön torsdag!

Jag är förresten livrädd för att bli sjuk. En tjej i min klass hostade och hostade på föreläsningen i morse, hoppas jag  kan sätta mig inte så nära henne hann jag tänka innan hon satte sig bredvid mig. Jag kunde knappt fokusera på föreläsningen för hon hostade så mycket och jag började känna mig sjuk. haha vilken hypokondriker jag är. Jag har ju till och med vaccinerat mig mot svininfluensan men man kan ju aldrig va säker, så onödigt att gå ut bland folk om man hostar sådär mycket, det är ju rätt självklart att hon var ett svinfall. Då kan man väl stanna hemma...

drömmer

nu när det är såhär grått & trist ute så börjar man ju längta efter solen och värmen. jag börjar få thailand abistines! och i vinter ska jag inte till thailand, jag ska till goa. det känns konstigt... jag hade hellre åkt till thailand. haha, nej det ska bli kul med goa men alltså jag älskar thailand så sjukt mycket, känns som mitt andra land ungefär..
här är lite thailand bilder blandat från mina besök där:




Min och Marias bungalow på koh phangan är något jag drömmer mig tillbaka till!
Den var helt fantastisk, ingen dusch eller toa men 137 trappsteg och en fantastisk utsikt!
Sjukt mysigt! och på nätterna hörde vi grodor, geckos och syrsor.

lugn torsdag

det passar mig perfekt :) börjar komma in i det lite lugnare livet nu, skönt!
var på föreläsning i morse av nån regissör som jag inte ens minns namnet på, han gjorde provocerande dokumentärfilmer som handlade om sex och bögar iallafall. det var inte så intressant.
sen har jag varit ledig och tänkte städa... det går ju sådär. men jag fick diskat en massa disk från veckan iallafall och sen gick jag till east street och visade min tatuering, den har tappat lite färg på fjärilen så fick en tid att fixa till den, det gör dom ju gratis förstås. ikväll ska jag på filmpremiär på stockholm filmfestival, ska se "den fantastiske räven" wes andersons nya film, han som gjort the royal tenenbaums, så jag har stora förväntingar, tror jag kommer gillar den, den är animerad och jag är inne i nån animerad film period nu, såg ponyo och up! förra helgen, båda var jättefina.

Onsdag

Har just kommit hem från stallet. Jag och Keira var ute och red i spöregn, vi var helt genomblöta när vi kom in igen. Det regnar ju konstant här nu... rätt så deprimerande man får tända massa ljus och mysa när man är inne.

Klippte övning i skolan idag, det var riktigt kul faktiskt. Imorron har vi seminarium på Stockholm filmfestival. Rätt soft utbildning jag går :)

Hmm det är nån som spelar in en musikvideo utanför mitt fönster, ser inte vem de är, nån man som sjunger en dålig låt iallafall. Ser lite ut som Andreas Johnsson eller vad han nu heter?

Min nya tatuering



Apkassa bilder är tagna just efter jag tagit bort plasten, nu är den två veckor gammal.
Gick inge bra att fota den själv som ni ser ska be någon fota den snart.

Svinvaccin

Jag vaccinerade ju mig för svininfluensan för 3 veckor sen. Jag måste ha haft sån tur!
Det var innan det blev brist på vaccin för nu skulle det ha varit omöjligt om man inte är i någon riskgrupp. Jag fick det bara för att jag ringde till min vårdcentral och sa att jag behövde hepatit B innan jul och det skulle gå tre veckor från dess att jag tagit svin tills att jag kunde ta ett annat vaccin. Så för att jag skulle hinna det för hepatit B kräver två sprutor så fick jag komma samma dag! Då sa de också att jag skulle ta en andra spruta svin efter tre veckor men det är ju borta idag eftersom det inte anses nödvändigt. Idag var jag och tog hepatit b sprutan, mötte Jonas Gardell som var där och var halft hysterisk, han pratade med Mark i telefonen och trodde de hade stängt men de hade de ju inte, de skulle visst få sina barn svin-vaccinerade.

yogat

Var på yoga ikväll igen, jätteskönt. Jag hade grym träningsvärk sen igår men gick iallafall så imorron lär jag väl kanske ha ännu värre. Inte kunna gå eller så. Är så galet skönt att bara ha skolan nu, imorron ska jag till hästen! Det har jag inte heller hunnit på några veckor. Nu har jag precis lagat raggmunkar som ni kan se här nedan :)

Johannas alldeles egna raggmunkar

Jag älskar raggmunkar! Fins inget bättre, nästan ;)
Lyxade till det med mandelpotatis för det är 1000 ggr godare, rårörda lingon ska de va såklart.
Också tomater och avokado med lite balsamvinäger och havssalt. mums!

God morgon!

Äter gojigröt med sojamjölk mmmmmm.
Jag skulle lätt kunna leva som värsta renlevnadsmänniskan.
Om det inte var för all öl jag dricker på helgerna ;)

ta hand om mig



Min första ta hand om mig dag, idag måndag har gått rätt bra!
Jag slutade  skolan klockan halv 4, lyx! har varit på rocket yoga och det var underbart som alltid. Jag mår så jävla jävla bra av att vara där. Man får höra lite svammel om stjärnor och tecken och vad de är för period vi är i just nu men visst kan man ta till sig lite och jag tycker det är lite mysigt, sen är själva yogan så fruktansvärt bra på att skingra alla tankar. Det var rätt jobbigt och jag kände mig stel på vissa ställen men ändå gick det förvånansvärt bra med tanke på att jag inte varit där på flera veckor, jag är hyfsat mjuk i kroppen ändå men stel på vissa ställen. Jag går dit stel och uppstressad och går därifrån med slappa avslappnade ben i en mycket lugnare takt och behagligare sinnesstämning. Sen kanske det inte håller i sig hela kvällen för mig just nu, jag behöver nog några fler pass yoga för det. Men det höll en stund iallafall. jag är fortfarande i en rörig period med mycket tankar så det kommer nog ta ett tag för mig att lugna ner mig, och helt lugn vet jag inte om jag kan bli jag är en för uppstressad person... men bättre blir det helt klart med yoga.
Nu sen jag kom hem har jag lagat en indisk kryddig blomkålsgryta med ris och yoghurt till. Det vart helt ok! Ingen topp 10 men helt ok vardagsrätt. Ska nu ta mig en kopp yogi te. Go kväll.

Keep on, take it easy.

För att fortsätta på inlägget nedan så ska den sista tiden på det här året handla om att ta hand om mig själv. Jag ska äta bra, kanske göra en till detox om jag pallar? Yoga minst 2 ggr i veckan, rida, göra saker jag mår bra av! Jag måste tänka till mig själv i första hand, vad vill jag, vad mår jag bra av. Och försöka ta det lugnt... mitt största problem just nu är nog att jag är alldeles för stressad vad gäller allt, men med yoga så kommer de bli bättre.

Måste ta det lugnt

Från och med imorgon har jag bestämt att jag bara ska fokusera på skolan. Inga mer extrajobb innan nästa år. Jag har haft alldeles för mycket att göra och inte alls mått bra av det. Skolan 9-16 sen direkt jobb och ofta till efter kl. 23 på kvällen, hem och sova, inte hinna med någonting annat eller bara stressa för att lyckas hinna med allt. Det funkade verkligen inte, jag fattar inte hur jag orkat. Jobbat helgerna också alltid. Inte hunnit yoga, hästarna eller nåt. jaja nu ska jag inte klaga mer för nu ska här ske en ordentlig förändring! Det är ju supersoft att bara va i skolan till kl. 16 varje dag, och det ska jag njuta av!

RSS 2.0